Olifant (Rolo) wint Ster Gouden Loeki Aller Tijden

De winnaar van de Ster Gouden Loeki Aller Tijden is Olifant van Rolo (Nestlé) uit 1996 van reclamebureau Ammirati Puris Lintas. Art/copy Marcel Frensch, J-P Nieuwerkerk en Diederick Koopal. Uit ruim 150.000 commercials die in de loop van 50 jaar Ster zijn gemaakt heeft publiek en vakjury bepaald dat deze legendarische commercial recht heeft op de eervolle titel Ster Gouden Loeki Aller Tijden – dé prijs voor de meest memorabele commercial ooit.

De winnaar

Olifant

Rolo & Ammirati Puris Lintas

Top 12

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Ster hebben wij de Ster Gouden Loeki Aller Tijden uitgereikt. Dé prijs voor de populairste en meest memorabele tv-commercial uit 50 jaar Ster. Eerder maakten we de 12 commercials bekend die nog in de race waren voor deze felbegeerde Loeki.

De vakjury, bestaande uit gerenommeerde collega's uit de mediawereld, heeft bepaald dat onderstaande commercials doorgingen naar de laatste, allesbepalende publieksstemming. Deze commercials zijn volgens de jury 'gegrift in onze collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben'. Woensdag 25 november 2015 is de winnaar, Olifant van Rolo, bekendgemaakt.

Dit waren de laatste genomineerden op alfabetische volgorde van titel commercial:

Bommetje

Melkunie & Lowe Kuiper & Schouten

Der Rudi

Heineken & TBWA\NEBOKO

Goeiemoggel

KPN & N=5

Klok

Centraal Beheer Achmea & DDB

Lekker lang bellen

Telfort & N=5

Met de Fiat Panda lach je iedereen uit

Fiat & PMSvW

Petje Pitamientje

Calvé Pindakaas & JWT

Pietertje

Calvé Pindakaas & Alfred International

Stoplicht

Fruit Joy & Lowe Kuiper & Schouten

Walk-in Fridge

Heineken & TBWA\NEBOKO

Zwanen

KLM & PMSvW/Y&R